Пореден концерт в парка

Добрич Лайф

24-07-2015, 14:10

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново „Музика в парка”

Този четвъртък бяха Маргарита Друмева и Константин Кучев

Поети с китара гостуваха в поредния концерт от програмата "Музика в парка" в Добрич. Маргарита Друмева и Констатин Кучев представиха рецитал с авторски песни, под надслов "Разходка по луната". Инициативата бе организирана от Община Добрич в началото на Градски парк „Свети Георги".

Маргарита Друмева е родена през 1963 г. в Силистра. През студентските си години участва в Театрална група „Вълна" - Варна, в която пише авторска музика и песни за театър, изпълнявани на живо по време на театралните спектакли. 1988 г. има награда ПОКИ в Харманли за авторски песни. Организира голям арт-фестивал в Силистра с участието на повече от 300 артисти, музиканти, художници, фотографи, сценаристи и режисьори от цяла България. Участва във втората съвместна плоча на българските бардове, издадена от Балкантон - София. От 2000 г. е щатен композитор в Драматичен и куклен театър - Силистра, където работи и досега. 2003 г. излиза от печат книгата й със стихове „Писма от кристали".
Константин Кучев е певец и композитор. Завършил е НМА "Панчо Владигеров", специалност "Поп и джаз пеене". Пише музика за театрални постановки. Композициите му са представяни на международни театрални фестивали в Чехия, Полша, Сараево, Гърция и Египет. Автор е на музиката към представлението "Малкият принц" (2009 г.) на сдружение "Помощ за деца в риск". Работи с организация за съвременно изкуство и култура "36 маймуни и театър-лаборатория Алма Алтер.
От средата на 2014 г. е водещ на "Разходка по луната" - концерт-импровизация за деца и техните родители. Пише текстове на песни и поетична проза.