ДНСК отмени разрешителните за къмпинг "Юг"

Региони

24-07-2015, 14:58

Снимка:

©Varnautre.bg

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътят за "Виница" - готов на 1 септември

Бетонът изяде къмпингите

Започналото строителство там ще бъде разрушено

ДНСК е отменилa като незаконни четирите разрешителни, издадени за строителство на вилно селище в къмпинг "Юг" край Китен. Това съобщи днес във Варна министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Санкцията на строителната дирекция е станала възможна след като прокуратурата е протестирала издадените разрешителни. Това пък е станало след като МРРБ я е сезирало по случая.

Според Павлова е била спазена единствено възможната процедура за спиране на строителството върху дюните на юг от Бургас. "Има процедура по обжалване, но ако постройките не бъдат премахнати доброволно, тяхното събаряне ще бъде изискано принудително", допълни министър Павлова. 

Дес стана ясно, че е възложено геодезическо заснемане на всички плажове. Очаква се през първата седмица на август то да приключи и ще бъдат оповестени точни данни за всеки един от плажовете в страната. Ако се установи, че има застрояване, процедурата предвижда протоколи да бъдат връчени на наемателя или концесионера, който е длъжен в определен срок да премахне обектите. При втора глоба ще има възможност след края на сезона да се пристъпи към процедура за прекратяване на концесията или наема, допълни министър Лиляна Павлова.