Мирослав Живков: Искам да поздравя момчетата за победата срещу Румъния

Отборната игра е в основата на успеха

Селекционерът на националния отбор на България за момчета до 15 години Мирослав Живков нямаше как да не бъде доволен, след като тимът му се класира без загубен гейм на полуфиналите на Балканското първенство в тази възрастова група, което се провежда в зала Арсенал в Казанлък.

"Искам да поздравя момчетата с победата срещу Румъния. Показаха добра игра и успяхме да излезнем от много тежко положение. В началото на мача отборът на Румъния тръгна много мотивирано и от една сериозна разлика успяхме да се върнем. Направихме необходимите промени и хората, които влезнаха отвън дадоха своя принос. Така че отборната игра бе в основата на успеха. Определено Румъния е един от най-стойностните отбори с изключителен потенциал, но оттук нататък всички предстоящи мачове са срещу много сериозни отбори, които се готвят от дълго време и показват добри резултати. Хубавото е, че успяхме да победим Румъния", коментира Миро Живков пред местната телевизия ZaKazanlak.

По-удобен съперник за полуфиналите? "Честно казано, не сме си правили такива сметки, защото нашата цел е на тази възраст да изградим един боеспособен отбор и който да научи правилно нещата. Да разбира играта и да играе по правилен начин. И не случайно сме с шест момчета, които са с една година по-малки от останалите. Гледаме напред в бъдещето и в развитието на състезателите. Хубаво е да печелим и към това се стремим, но основната ни цел е да играем добър волейбол. Предпочитания за съперник? Не сме си правили сметки в никакъв случай. По простата причина, че отборите са толкова изравнени, че и срещу когото да се паднем, ще бъде много трудно. Няма лесно на полуфинал, важно е да подредим нашата игра", допълни Мирослав Живков.