Футболни фенове са биячите в Борисовата градина

67-годишният Красимир Иванов беше зверски пребит от скинари посред бял ден

Столичните полицаи издирват двама души, чиято самоличност е установена като съпричастни автори към побоя над възрастен мъж в Борисовата градина. Това каза пред bTV говорителят на Софийска районна прокуратура Стефан Милев.

Припомняме, 67-годишният Красимир Иванов беше зверски пребит от скинари посред бял ден и пред очите на внуците си и голям брой свидетели. Според първоначални информации, единствената причина за агресията е, че нападателите помислили мъжа и децата за роми.

Проблемът, който срещаме е, че има изключително нежелание на присъстващите там очевидци на деянието да сътрудничат на полицията”, коментира Милев. Той все пак изрази надежда, че най-късно до понеделник двамата установени участници в побоя ще бъдат намерени.

По думите му вероятно става въпрос за футболни фенове.

Непосредствено след нападението се появиха данни, че по тялото на един от биячите е имало символи на „Кръв и чест”. Крайнодясната организация отрече да има общо с побоя, а часове по-късно в няколко медии се появиха непотвърдени и базирани на „свидетели” разкази за това как децата на Красимир Иванов са просели и той е предизвикал групата младежи.

Думите на Стефан Милев не потвърдиха по никакъв начин тези публикации.

В социалните мрежи потребители коментират, че разследването може да стигне до задънена улица, защото често физически подготвени момчета от радикални групировки се използват за проваляне на легитимни протести или за провеждането на контрапротестни мероприятия.