Фестивал с аромат на лавандула в Генерал Тошево

Добрич Лайф

25-07-2015, 11:04

Снимка:

снимка, agrotv.bg

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Средно градище провеждат "Фестивал на лавандулата"

Този път събитието ще бъде насочено към младите земеделци и възможностите за развитие

Втори Фестивал на лавандулата ще се проведе в Генерал Тошево днес. Събитието се организира два пъти годишно на две места в страната - село Средно Градище до Чирпан, където за първи път в България е засадена лавандула, а от миналата година и в добруджанския град, заради големия интерес към растението от местни земеделски производители.

Мотото на фестивала е "Лавандулата - бъдеще за младите стопани". Целта е да се създаде мост между всички звена в бизнеса - от полето до маслото, разказаха за Дарик организаторите.

В 16.00 ч. започва базар, на който ще бъдат предложени всички възможни изделия, свързани с ароматното растение - масло, био козметика, мед, вино, сладко, както и художествени продукти като декупаж и др.

От 17.00 ч. ще се състои детска работилница за приложни изкуства, в която на малчуганите ще бъдат пояснени полезните свойства и приложението на лавандулата.

Програмата на фестивала завършва вечерта от 19.00 ч. с концерт. Ще го открият деца - певци и танцьори от местното читалище "Светлина", след което посетителите ще гледат огнено шоу и изпълнения на певицата Джена.