Кутия с 500 лева за шефа на Комисията за защита на потребителите в Бургас

Парите

25-07-2015, 14:08

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Бизнесдама подхвърлила цигарената кутия на Николай Стойков - номерът не минал

Опитаха се да подкупят шефа на Комисията за защита на потребителите Николай Стойков в Бургас. Бизнесдама хвърлила на бюрото му кутия от цигари, натъпкана с 500 лева по двадесетолевки. Парите били свити вна ролка. Стойков не постегнал към парите и веднага сигнализирал на полицията. Държавният служител все пак изчакал минута - два за да се увери, че става дума за подкуп и веднага сигнализирал на органите на реда. От днес по случая се води разследване.

Причина за подкупа са актове на плажно заведение без категоризация на Южния плаж в Китен. 

Комисията обяви публично началото на своята кампания по Чрноморето, свързана с изпълнение на наредбите. Вчера вечерта беше затворено и заведение в Слънче бряг,заради липса на категоризация.

„Тази жена първоначално дойде да се консултира относно тежестта на самото нарушение, след което на няколко пъти спомена „а няма ли начин да се разберем“, сподели Стойков.

По думите му, малко след това тя напусна стаята, офиса на комисията в центъра на Бургас. Не минали обаче и пет и минути и тя се върнала в офиса и именно тогава хвърлила кутията от цигари на бюрото с думите, че е оставила номерата на съответните актове. След което фучейки слязла по стълбите, разказва още Николай Стойков.

Пред флагман той твърди: В досегашната ми практика не ми се е случвало подобно нещо. Дори и не съм си помислял дали да не посегна към парите, а директно се обадих в полицията.