Пазете се! Чакат ни още по-големи жеги

Животът

25-07-2015, 14:18

Снимка:

снимка, darik

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето ще е облачно и студено

На места температурите ще скочат до 39 градуса, вятърът ще остане слаб

Времето над страната през почивните дни ще бъде отново слънчево и горещо, като това е само началото на пика на горещината, която ни чака през следващата седмица, съобщава НИМХ. От понеделник се очакват 40-градусови жеги, прохлада ще има само в планините и по морето.
В неделния ден ни очаква още по-горещо време, отново с 1-2 градуса ще се повишат температурите и преобладаващите ще бъдат между 30 и 39 градуса. Най-горещо ще бъде в неделния ден във Видин, Монтана, Плевен, Русе, Велико Търново, Ямбол, Благоевград и Сандански. Отново само по Черноморието температурите ще бъдат с около 10 градуса по-ниски от тези във вътрешността на страната.
От понеделник очакваме температурите още да се повишат, като по предварителни прогнози изключително горещото време, с температури на места над 40 градуса, ще се задържи до петък.
В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България с незначителна купеста облачност. По високите и открити части ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра около 19°.
По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с характерния морски бриз. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската e около 27°, на север от н. Калиакра 24° - 25°.