Галина Стоянова получи наградата си за "Кмет на месеца"

Община Казанлък продължава своята работа за подобряване на градската среда

По време на първата копка на допълнителните обекти  по схема "Зелена и достъпна градска среда" изпълнителният директор на "Бранд Медия България"  - Кmeta.bg и сп. „Икономика“ Боян Томов връчи на кмета на община Казанлък Галина Стоянова престижната награда „Кмет на месеца“. Той подчерта, че Казанлък е емблема на България с маслодайната роза, с тракийската култура и уникалните забележителности. А под ръководството на кмета Галина Стоянова Казанлък става все по-красив и по-популярен по света. Боян Томов приветства усилията на кмета и на общинска администрация да преобразяват града и да създават по-добри условия за живот на жителите. Наградата „Кмет на месеца“ е награда и за хората в община Казанлък, каза още той. Боян Томов призова казанлъчани да гласуват за Галина Стоянова в класацията на kmeta.bg за „Кмет на годината“, което всъщност е признание за свършеното през 4-те години на настоящия мандат. Направеното от кмета Стоянова е много и нека да продължава все така да работи, пожела той.

В своето слово кметът благодари за отличието и подчерта, че Община Казанлък продължава своята работа за подобряване на градската среда. До момента са изградени 8 нови парка и междублокови пространства в различни зони на града. По ОП „Региони в растеж“ Общината ще реализира 36 проекта на стойност 20 млн. лв, в които се включват основно обекти в кв. „Изток“. Ще бъде направена цялостна реконструкция на 3 детски градини в кв. „Изток“, ще се ремонтират 18 улици, ще се изградят 9 зони за отдих, 3 големи парка и др.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова спечели първото място в категорията „Общини с население над 20 000 души“ в юнското издание на конкурса "Кмет на месеца", организиран от Kmeta.bg, когато надпреварата между кметовете на българските общини бе на тема "Добра градска среда". Реализацията на мащабния проект за реконструкция на парковете „Розариум“ и „Тюлбето“, двата допълнителни обекта по схема „Зелена и достъпна градска среда“, паркът в гр. Крън, множеството облагородени междублокови пространства в Казанлък и парковете в населените места обновиха цялостната визия на града и селищата в общината. Те донесоха заслужената награда на кмета Галина Стоянова за усилията й за подобряване на градската среда.