36-годишен "продавал" небостъргача в "Меден рудник"

Животът

27-07-2015, 13:36

Снимка:

снимка, е-бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима пребиха таксиметров шофьор в "Меден рудник"

Измамникът е криминално проявен и вече е в ареста

36-годишен бургазлия се е възползвал от хаоса, около Небостъргача в ж.к.“Меден рудник“ и опитал да продава жилища, без те да са негова собственост, информират от ОД на МВР в Бургас.
Максим Георгиев се представял за брокер, пускал обяви в популярен сайт за продажба на имоти и обикалят с клиенти, показвайки им отключените жилища в 30-етажната сграда. Твърдял, че е служител на фирмата-инвеститор в строежа – фалиралата „ГМ Строй“. Предлагал жилищата на изключително изгодни цени – под 300 евро на кв.м. За измамата сигнализираха собственици на жилища в Небостъргача, които сами спретнаха клопка на Максим Георгиев. Един от собствениците се представи за купувач, проведе няколко срещи с 36-годишния бургазлия и точно в момента на предаването на капарото от 300 лева Икономическа полиция залавят измамника.
Според очевидци Максим по незнайни пътища се сдобил с ключ за входната врата. След това разбил вратите на няколко от жилищата, които представял на бъдещите купувачи като своя собственост. Максим е от ж.к.“Меден рудник“ и е криминално проявен.