Хибридната война на Русия у нас е с нулев ефект

Политика

27-07-2015, 18:45

Снимка:

©бТВ

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Каза министър Ненчев, който всеки ден я изпитвал на гърба си

"В България се води хибридна война, която всеки ден ден изпитвам на гърба си. Съветвам Русия да си поиска обратно парите, които е дала на хората, които я предизвикват у нас, защото ефектът е нулев. Страната ни стои стабилно в тази ситуация и дори успяваме да увеличим доверието на нашите евроатлантически партньори към България". Това заяви военният министър Николай Ненчев пред БТВ.

Той е категоричен и вярва на информацията от френската преса, че в страната ни има 120 руски офицери. "Повод за това е фактът, че досега никой не опроверга тази информация. Затова призовах и медиите да бъдат по-внимателни, когато пишат за нашата армия и за Русия. Нека тези, които предлагат да напуснем НАТО, да кажат какво ни предлагат", попита реторично министърът.

Ненчев коментира и пожарите в Рила, като на няколко пъти поздрави доброволците, войниците и пожарникарите, които се борят с огнената стихия. Той подчерта, че всички те са повод за национална гордост. "Всяка сутрин военните от различни райони стават през нощта в 3:00 часа или в 5:00 сутринта, вървят по труден тежък терен в планината общо 7 часа, след което се прибират в 20:30 ч", разказа Ненчев, който също е на терена. По повод Кугърите, които бяха закупени, той заяви, че при подобни ситуации единствено двата съветски хеликоптера, с които разполагаме са пригодени за подобни сложни ситуации.