Чудотворната вода в Плиска лекува очи

Ще полеем премиера за здраве, но не с кофа, а с канче, обяви проф. Божидар Димитров

Още от древните хроники се знае, че е имало кладенец в Плиска в катедралната българска църква, от който блика чудодейна вода. Това заяви шефът на НИМ проф. Божидар Димитров в интервю за "Телеграф". "Кладенецът е имал чудодейни сили - лекувал е болести, правил мъжете непобедими, "изчиствал" лошите мисли на хановете и царете и ги подтиквал към правилни решения, поради това България била силна държава", допълни той."Известно е, че кладенецът до средата на 19-ти век е бил действащ. Местното българско християнско население периодично се  е събирало там на 2 май, когато е денят на цар Борис и голям празник. Вземали са вода, лекували са се. Понеже турците виждат в това една голяма българска демонстрация, са затрупали кладенеца", коментира професорът.
"Баба Ванга ми каза, че България ще тръгне напред, когато се възстанови Голямата базилика и се разкрие свещения кладенец и от него бликне чудотворна вода, Това ми каза баба Ванга лично на мен", разкри Божидар Димитров
"Министър-председателят Бойко Борисов ми се обади и каза, че няма да бъде с костюм, а с тениска. Казаха му: "Гледай да е по-стара, защото водата е кална и не е избистрена."Няма да го поливаме за здраве с кофа, а с едно канче. Даже мога да му предложа да си измие очите, защото водата най-много лекувала очи", заключи шефът на НИМ.



Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"