Големи тропически пеперуди вече летят из музея /СНИМКИ/

Мисия Бургас

29-07-2015, 12:19

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тропически пеперуди летят из музея

Пъстрокрилите красавици пристигнаха в Бургас като какавиди

Около 50 пеперуди от редки видове летят свободно в Природонаучния музей в Бургас. Днес там бешео трита лятната експозиция „Живи тропически пеперуди“. Пеперудите са поръчани от английска ферма. Създадена им е благоприятна среда за развитие. Температурата е 28 градуса, а влажността на въздуха е 80%. Само при такива условия те могат да се развиват. Обикновено продължителността на живота им е от няколко дни. В музея пеперуди се хранят предимно с портокали, лимони и банани.

Пъстроцветните красавици от Тропиците пристигнаха в музея в стадий на какавида. Повечето от тях вече са разтворили криле. Очаква се до ден-два още 20 да го направят.

Пеперуди от 9 вида ще радват това лято посетителите на музейната „тропическа градина”. Сред екзотичните красавици са любимките от миналата година – синьо морфо, пеперуда сова и сухо листо. В тяхната компания са още пеперудата със „стъклени” крила, африканската пеперуда Луна, изумрудената лястовича опашка, дървесната нимфа и един от представителите на семейството на най-големите пеперуди Атлас.