Украйна отряза Жерар Депардийо

Свят

29-07-2015, 12:32

Снимка:

©lifebg.net

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Службата за сигурност забрани на актьора с руско гражданство достъп в страната

Украинската служба за сигурност забрани на френския актьор с руско гражданство Жерар Депардийо достъп до своя територия, предаде Укринформ.

 

"Считано от 28 юли 2015 г. на гражданина на Русия Жерар Депардийо бе наложена забрана за влизане на украинска територия в срок от пет години в името на безопасността на нашата държава. В момента материалите по делото се намират за обработка в държавната погранична служба", пише в съобщение, поместено на сайта на украинската служба за сигурност.

 

По-рано този месец министърът на културата на Украйна Вячеслав Кириленко заяви, че публикациите във френските медии, че в страната са забранени филмите с участието на Жерар Депардийо, както и обявяването му за "персона нон грата" не отговарят на истината.

 

През 2013 г. Депардийо получи руски паспорт от президента Владимир Путин, след като реши да напусне Франция, за да избегне плащането на по-високи данъци. Актьорът описа Русия като "голяма демокрация", а Париж реагира на новия му статут с обвинения в непатриотичност.

 

Преди дни актьорът направи посещение в Беларус в навечерието на президентските избори в страната, които без съмнение ще бъдат спечелени от настоящия президент Александър Лукашенко. Той е описван от Кондолиза Райс като "последният диктатор в Европа" и е верен на режима на Владимир Путин.