Задържаха сводници от Варна и Меричлери

Крими

29-07-2015, 17:59

Снимка:

снимка, darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проститутка от Несебър: На ден имам по 20 клиенти

Пет момичета са били използвани за развратни действия срещу 500 лева за цяла нощ и 100 лева за час

Двама мъже са задържани след специализирана полицейска акция от служители на „Криминална полиция” в Бургас за вътрешен трафик на момичета. Те са криминално проявени и осъждани. Възрастта им е 26 и 41 години и са от Меричлери, област Стара Загора и Варна.

Констатирано е, че двамата набирали момичета от вътрешността на страната директно заявявайки им, че ще работят като компаньонки. Уговорката била парите, получавани от предоставяните сексуални услуги, да се делят по равно. Възрастта на момичетата е между 23 и 25 години. Те са били настанени в квартири в центъра на Бургас. Компаньонките посещавали адреси на клиента или ги посрещали на собствен терен, като при нужда се придвижвали с таксиметрови шофьори, приближени до тях или с личните автомобили на задържаните мъже. За стандартен секс тарифата била твърда - 100 лв. за час. С екстрите цената се покачвала до 500 лв. за цяла нощ.

Към момента са разпитани пет момичета, използвани за развратни действия, които по безспорен начин посочили, като организатори на дейността, задържаните лица. От октомври 2014 до сега в различна степен на съучастие при условията на продължавано престъпление, чрез използване на принуда и даване на облаги, мъжете са осъществили вътрешен трафик спрямо петте момичета.

В хода на специализираната полицейска операция са разпитани множество свидетели, извършени са претърсвания на автомобили и квартири, от които са иззети веществени доказателства, сред които и секс-атрибути.

Двамата задържани мъже са привлечени в качеството си на обвиняеми за вътрешен трафик, като на единия е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 72 часа”, а на втория – „парична гаранция” в размер на 4 000 лв.