Спецзвено разследва мистериозна отломка от самолет край Реюнион

Свят

30-07-2015, 10:43

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Може да е от изпарилия се м. г. малайзийски "Бойнг-777" с 239 души на борда

На източния бряг на френския остров Реюнион в Индийския океан бе открита мистериозна отломка от самолет, която предизвика спекулации за евентуална връзка с изчезналия миналата година самолет на авиокомпания "Малейжа еърлайнс" с 239 души на борда, съобщи ДПА.


Отломката е дълга два метра и прилича на парче от крило на самолет. Тя бе намерена в град Сент Андре от служители на организация, занимаваща се с почистването на брега, съобщи Франс прес.


В момента специализирано звено на френската жандармерия, отговарящо за въздушния транспорт, прави разследване. "Твърде рано е да се вадят заключения. Трябва първо да определим типа на летателната машина. Щом го направим, ще можем да разберем и авиокомпанията", обобщи източник, запознат с хода на разследването.


Френският експерт по въздушна сигурност Ксавие Тителман обаче написа в акаунта си в Туитър, че един от елементите на снимката на намерената отломка много прилича на подвижната управляваща повърхност на крилото на "Боинг-777".


Малайзийският министър на транспорта Лиоу Тионг Лай заяви, че е изпратил екип от следователи в Реюнион да провери дали намерената отломка действително принадлежи на самолета, който е в неизвестност от повече от година.


Изчезването на "Боинг-777" на малайзийските авиолинии на 8 март 2014 г., който изпълняваше полет МН370 от Куала Лумпур за Пекин, остава една от най-големите мистерии в историята на гражданската авиация.