"Ваканция 2015" приключва с пикник под Стария чинар

Животът

31-07-2015, 16:18

Снимка:

©szagora.bg

Автор:

СтараЗагораУтре

Всичко от Автора

Утре деца и родители ще се скрият на хладно в "Бедечка"

Програмата "Ваканция 2015" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Стара Загора ще приключи утре с тренинг и пикник за деца и родители на открито под дебелата сянка на Стария чинар в парк "Бедечка".


"Безопасно в планината" и "Толерантни ли сме" са предвидените теми от организаторите. Партньори на утрешната инициатива са Граждански клуб "ЛИПА" и Гражданско обединение "Екоцентър".


Вчера близо 40 деца се включиха в предпоследната дейност от програмата, работилница "Хлебни къщи" - арт терапия с месене на кукли от тесто. Децата се представиха на импровизирания бял лист от брашно, след което опитаха от вкусните питки, които създадоха с помощта на организаторите.


От впечатленията, които част от участниците в програмата споделиха пред Дарик, става ясно, че седмицата с гостите от Великобритания ще остане най-запомняща се за българчетата.


"Хареса ми седмицата с чужденците. Играхме на много игри - куче, гъска, фризби, топка, скачане на въже, облепяхме животни с хартия и брокат. Беше много интересно.", каза 11-годишната Маргарита Колева. А
Ванеса Михайлова, от VI ОУ "Свети Никола"добави: "Седмицата с момичетата от Великобритания беше изпълнена със забавления, емоции, нови знания и нови запознанства. Радвам се, че бях част от този проект. За краткото време успях да преодолея поне малка част от езиковата бариера. Това ми даде стимул за изучаване на езици и потвърди, че със знаенето на още един, отваряш още една врата към нов свят".