Домусчиев заяви, че треньорската смяна е станала твърде късно

Не е нормално един клуб да върви само нагоре

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев призна, че смяната на треньора Георги Дерменджиев е дошла твърде късно, което доведе и до кошмарното представяне на тима в Европа през този сезон.

„Орлите“ отпаднаха срамно от молдовския Милсами още във втория предварителен кръг на Шампионската лига, а според Домусчиев, Бруно Рибейро е пристигнал в клуба твърде късно.

„Във футбола, в световен мащаб, дори и в клубовете от Испания, Италия или Англия, винаги има цикличност. Не е нормално един клуб да върви само нагоре, нагоре и нагоре, защото в един момент ще надскочи себе си, дори и и държавата. Въпреки всичко, Лудогорец продължава да се развива. Правим едно голямо обновление в състава. Смятам, че се изчерпахме в последните години след толкова много успехи. Самите играчи губят мотивация, голяма част от тях искат да сменят обстановката“, коментира Кирил Домусчиев в интервю за БНТ.

„Когато един треньор не може да мотивира играчите и не може да предложи решения на проблемите, то той трябва да бъде сменен. Друг момент е, какво решение ще вземе клубът и дали това решение няма да бъде закъсняло. Мисля, че закъсняхме със смяната на треньора, защото новият дойде много късно, когато вече всички решения бяха взети. Отборът не беше готов за Европа, както и българското първенство по ред причини. Закъсня и селекцията

В крайна сметка, да се надяваме, че след няколко месеца ще бъдем по силни. Надявам се и догодина да се върнем в Европа“, изрази надежда собственикът на клуба от Разград.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"