Белгийски принц заряза трона заради любов

Булевард

01-08-2015, 14:37

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Принц Амедео избра любовта и се отказа от трона

Той можеше да има короната и да бъде сред най-влиятелните мъже в Европа. Вместо това се прости с властта и заживя като обикновен гражданин заради любовта на живота си. Принцът на Белгия Амедео се ожени преди повече от години за италианската аристократка Елизабета Мария Росбох фон Волкенщайн, а любовната им история е на път да измести приказката на Кейт и Уилям.

Въпреки че взе за съпруга принцеса на Унгария и ерцхерцогиня на Австрия, титли, които Елизабета приема от баща си, принцът на Белгия не получи кралско одобрение за брака си. Събитията предизвикаха малка драма в кралския двор миналата година. Амедео бе шести в линията по наследяване на трона, но се отказа от това право, за да живее спокоен живот със съпругата си в Америка.

Принцът на Белгия е племенник, на настоящия крал Фелипе и претендент за трона, като се явява шести в линията за наследяване. Заради официалното „неодобрение“ на крал Фелипе, който отказа да издаде указ за разрешение на този брак, той е лишен от правото да претендира за короната.

При трима живи наследници на короната, в лицето на малките деца на краля на Белгия и съпругата му Матилде, малко вероятен е фактът, принц Амедео някой ден да стане крал. Въпреки това той носеше титлата принц на Белгия, а след сватбата си се лиши от това право, докато съпругата му въобще не може да се титулува като фламандска принцеса.

Въпреки официалния отказ, цялото семейство бе на церемонията в Траставере, където италианската аристократка и белгийския принц се венчаха.

А в Брюксел отбелязват, че принцът на Белгия умишлено се е отказал от трона и дори е помолил чичо си да не одобрява „официално“ брака му, за да бъде свободен да живее като обикновен човек в Белгия.