От Бузлуджа: България е изсъхващо дърво

Общество

01-08-2015, 17:01

Снимка:

©Георги Кожухаров

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Евролидерът Станишев нападна десните управления, само БСП давала надежда

БСП е единствената европейска алтернатива на това управление, заяви Сергей Станишев пред събралите се на традиционния събор на БСП на Бузлуджа, където днес се отбелязват 124 години от организираното социалистическо движение в България.


"Нашите кандидати за кметове и общински съветници имат само една задача - да работят за българските граждани", посочи той, цитиран от БТА. Нашето послание е ясно - никой не може да бъде оставен сам, не може да бъде забравен и изхвърлен от лодката, нито социална група, нито личност, каза още Станишев. Виждаме какво се случва с развитието на България при десни управления, подчерта той.


Станишев оприличи страната ни на изсъхващо дърво и каза, че замират икономически дейности, расте безработицата и няма социална справедливост. Само социалистите могат да променят тази посока, посочи той и призова за мобилизиране и за кампания от човек на човек, "за да върнем на хората вярата в бъдещето".


Прекрасната идея на ЕС - хората и народите да живеят в мир, взаимно уважение, солидарност е разклатена, много хора са обезверени и отчаяни, каза още президентът на ПЕС. Мисията на европейските социалисти е да променим Европа, да я върнем в социалното, в човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива за себе си. За да го направим, ни трябват силни национални партии, подчерта той.


БСП е партията, която дава надежда за бъдеще, защото има голям опит, но и поглед напред, заяви Станишев. Виждаме едно управление на сделката, на статуквото, създадено не да решава проблемите на хората, а да консумира власт, посочи Станишев и допълни, че десните управления изпускат едно важно нещо - човекът, който трябва да получи защита и перспектива.