Кольо Босия подбирал домати с плесен за депутатите

Животът

03-08-2015, 12:33

Снимка:

colage Sofia.utre.bg

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Два месеца той ги мята по парламента, събира и за септември

За депутатите подбирам развалени и плесенясали домати, с които да ги замерям. Протестирам повече от два месеца срещу тях. Става дума за продажбата на шофьорски книжки на неграмотни. Това обясни поетът-дисидент Николай Колев-Босия по НТВ.

В петък той беше арестуван за пореден път. Повдигнато му беше обвинение за хулиганство, но съдът го оправда напълно.

"За последните три години ме арестуват 4 пъти. Аз не съм съгласен с това, което става в страната повече от 40 години. Първият ми арест е от 69-та година. Съдът прие всички мои показания и ме призна за невинен. Решението на съда в събота е много по-силно аргументирано, отколкото предишното", обясни Босия.

Замерянето с домати и яйца е граждански протест, казаха от съда.

Съдът давал депутатите да се замерят с развалени яйца, домати и обувки. Това било световна практика. Когато конвенционалните средства не помагат, можело да се мине и към неконвенционални. "Босите хора са много малко на този свят. Този прякор ми го пробута ДС, за да измести другото ми прозвище "Професора“.

"Целият август, всички развалени домати ще ги събирам като пчеличка и като дойдат депутатите през септември, ще ги нагостя с тях. Искам да кажа на моите съотечественици, че без протест, свобода и демокрация няма", заключи вечният бг протестър.