Наредбата за обществения ред в Пловдив няма да бъде "ремонтирана"

Животът

03-08-2015, 14:08

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Няма да има и наказани чиновници за бизнесменския купон в Античния театър

Общинската наредба за шума в Пловдив е добра и няма да бъде променяна. Това е мнението на кмета на Пловдив Иван Тотев при коментар на скандала, след шумно отпразнувания рожден ден на бизнесмена Георги Самуилов в Античния театър.

50-годишният юбилей на бизнесмена бе честван едновременно с 25-ата годишнина на фирмата му с шумно тържество до 5 часа сутринта.

Според Иван Тотев наредбата за обществения ред е сред най-добрите в страната, няма нужда да бъде "ремонтирана" и "е пример за останалите градове". "Не мисля, че трябва да променяме нито концепцията си, нито общинската наредба заради този случай", заяви кметът.

Тотев отказа да съобщи в какъв размер е окончателната глоба за Георги Самуилов.

Така кметът опроверга задочно своя заместник Стефан Стоянов, който миналата седмица заяви, че по повод скандала с партито на Античния театър трябва да се завишат санкциите, предвидени в общинската наредба. След като случаят излезе по медиите юристите на Общинския институт "Старинен Пловдив" започнаха проверка по случая.

Днес стана ясно, че няма да има наказания за общинските служители, допуснали да се състои частно парти в древния паметник на културата.