"София диша", затваря улици

Животът

03-08-2015, 15:41

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Пет възлови артерии на града ще са отворени през т.м. за градска култура и изкуства

Фестивалът за градска култура и изкуства "София диша" започна на кръстовището, известно като "Малките пет кьошета", с екологична тема. Участваха биопроизводители, представена бе литература и работилници по темата.

Пет централни улици в София отново ще бъдат затворени за автомобили и отворени за изкуство през август за шестото издание на фестивала. Събитията и тази година ще се състоят в пет поредни недели с различна основна тема.

На 9 август София ще "диша" на ул. "Пиротска" с посветена на визуалните изкуства тема. Литературата ще затвори за автомобили на 16 август ул. "Ангел Кънчев" и ще срещне гражданите на столицата със съвременни писатели, а на 23 август спортът ще завладее ул. "Цар Иван Шишман". Последната неделя на август е посветена на музика и танци на ул. "Оборище".

Във връзка с фестивала в София са въведени промени в движението.

Днес се забраняват престоят, паркирането и влизанет до 23:00 часа по ул. "6-ти септември” между ул. "Граф Игнатиев” и ул. "Хан Аспарух”; по ул. "Хан Крум” между ул. "Преспа” и ул. "Струмица”; по ул. "Неофит Рилски” между ул. "Струмица” и ул. "6-ти септември”.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства по ул. "Хан Крум” в посока от ул. "Г.С.Раковски” към ул. "Струмица”. Моторните превозни средства на живущите в района да се пропускат по ул. "Хан Крум” в посока от ул. "Струмица” към ул. "Г.С.Раковски”; по ул. "Преспа” в посока от ул. "Граф Игнатиев” към ул. "Хан Крум”; по ул. "Граф Игнатиев” от ул. "6-ти септември” към ул. "Преспа”.