100 лодки загражат Бургаския залив за Spirit of Burgas

Сцената е почти изградена. В сряда започва зареждането й със звук и светлина

Близо 100 са заявките за лодките и яхтите, които ще хвърлят котва в морето срещу сцената, на която на 7 август ще излезе Роби Уилямс. Това съобщиха от Морска администрация.

Иначе броят на феновете, които се очакват на фестивала, е 20 000 души. За да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс в България от петък сутринта към Бургас ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседните държави. С цел да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по-рано, по възможност още в четвъртък.

“Очакваме страхотен купон. Сцената е почти изградена. В сряда започва зареждането й със звук и светлина. Всичко върви по план. Призовавам посетителите да не идват в последния момент, за да няма напрежение при входа на фестивала”, каза организаторът на фестивала Петър Петров по време на пресконференция днес.

В нея участваха още кметът Димитър Николов и представители на ОД на МВР – Бургас, Жандармерия, Гранична полиция и Морска администрация.

“И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на Спирит. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук”, съобщи кметът Николов.

За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.