Реформаторите искат график за изпълнение на реформите

Политика

04-08-2015, 10:43

Снимка:

©fakti.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Управляващите да се съберат на спешен съвет, призова Настимир Ананиев от ДБГ

Единността на Реформаторския блок не е изчерпана, но в него има неработещи структури. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на "Движение България на гражданите" и депутат от Реформаторския блок (РБ) Настимир Ананиев.


Той изрази надежда, че РБ ще се яви единен на предстоящите местни избори. След изборите трябва да седнем и да видим какви процеси трябва да се случат, за да бъде постигната консолидация на различно ниво, добави Ананиев. Той заяви, че според него няма "разклащане" на управляващата коалиция. Но не съм привърженик на това да се разговаря през медиите. Мисля, че РБ показа, че излъчва стабилност.


Проблемът е, че напоследък в парламента има две мнозинства - едното, което е на хартия, и другото - безформено, което се събира при определени гласувания. Това оставя у хората усещане за задкулисие, подчерта депутатът от РБ. Според него спешно трябва да бъде свикан Съветът за развитие, където да бъде обсъдена коалиционната политика на управляващите.


Ананиев каза, че реформаторите ще искат график за изпълнение на реформите. Ако реформите не бъдат започнати в първите 12 до 18 месеца от началото на управлението, те няма да бъдат успешни, посочи той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"