Сексуално различен политик атакува кметското място за София

Политика

04-08-2015, 11:12

Снимка:

cross.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Виктор Лилов брани правата на ромската общност, имал солидна предизборна програма

Първият български политик, който призна своята различна сексуалност, влиза в битката за кмет на София. Виктор Лилов е музикален мениджър и издател, а кандидатурата му беше издигната от ДЕОС.

Лилов подчерта пред bTV, че не тръгва в битката за кметския стол със сексуалната си ориентация, а със солидна предизборна програма, свързана с управлението на София. Смятам обаче, че дължа това откровение на избирателите на ДЕОС и е крайно време да се променим и да се превърнем в общество, в което подобни различия не предизвикват сензация, а са нещо съвсем нормално, посочи той.

Той разясни и заложеното в предизборната му програма узаконяване на незаконни постройки единствено жилище. "Смятаме, че продължаващото съществуване на подобен законен вакуум, който пречи да се легализират тези жилища там, където е възможно и не се засяга частна собственост, е един сериозен фактор, който обаче влияе върху начина, по който ромите гласуват. Много често се действа със заплахи, че жилищата им ще бъдат съборени точно преди избори, като по този начин се упражнява контролиран вот. Има доста партии, които използваха този механизъм, за да печелят гласове”, посочи кандидат-кметът.

Лилов отбеляза, че в листата за общински съветници на ДЕОС ще има роми на избираемо място.

Гей браковете трябва да бъдат легални, каза още той. Това е човешко право, което не може да бъде отказано, аргументира позицията си Лилов.

Кандидатът за столичен кмет каза още, че има партньор в живота, който го подкрепя изключително много.