Модернизираният прелез "Факултета" е отворен от днес

Животът

04-08-2015, 14:03

Снимка:

©btvnovinite

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Частично вече се движат влаковете между "Захарна фабрика" и "Горна баня"

Частично е възстановено движението на влаковете между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня". Ремонтите в участъка ще продължат, но с друг график. От днес е пуснат в експлоатация и модернизираният прелез в квартал "Факултета". Той е подсигурен със система за видеонаблюдение и осветление, а след ремонта се намалява и времето на престой на превозните средства.


Ремонтът по железния път между "Захарна фабрика" и "Горна баня" ще продължи до 31 август, но само в интервала от 9:20 до 14:30 часа следобед. По тази причина в часовете на извършваните ремонти няколко композиции ще се движат по обиколен маршрут. За пътниците, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси.


Ремонтът на железопътния участък започна в края на май. Движението на влаковете беше изцяло прекъснато и железопътната компания за пореден път пристъпи към премахване на незаконното сметище в района. След почистване на всички битови отпадъци и канавки възникнаха други проблеми в участъка. Трябваше да бъдат изградени нови отводнителни съоръжения, за да се гарантира сигурността на влаковото движение. Очаква се от 1 септември движението да бъде възстановено напълно.