Откриха "Селското стопанство и всичко за него"

За 23-ти път с по-малко изложители

Близо 90 фирми от аграрния бизнес се представят в 23-ото издание на международния панаир "Селското стопанство и всичко за него", което бе открито днес в Добрич. Народният представител Живко Мартинов, член на парламентарната комисия по земеделието и храните, заместник-кметът на Добрич Иван Колев и изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Звезделина Иванова прерязаха лентата на изложението.
В поздравителен адрес, изпратен от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, се отбелязва, че панаирът, на който се представят нови технологии и машини, дава възможности за инвестиране в аграрния бизнес. Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска заяви при откриването на изложението, че "Селското стопанство и всичко за него" е най-значимото пазарно събитие в сектора в Източна България.
Български производители и представители на чуждестранни компании, както и фирми от Румъния, Гърция, Турция показват на панаира нови модели трактори и комбайни, селскостопански инвентар, машини и съоръжения за животновъдството, техника за почистване и сортиране на семена, препарати за растителна защита, овошки, семена за полски култури за есенната кампания и други.
На международния панаир ще бъдат връчени награди на най-добре представилите се изложители. "Селското стопанство и всичко за него" ще продължи до 8 август.