Във Вълча поляна изгоря къща, пожарът се разпространява към границата

Животът

05-08-2015, 14:41

Снимка:

©cross.bg

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Нова огнена вълна в Елховско вдигна местните на крак, фронтът е изключително голям

Ситуацията с пожара в местността Вълча поляна, Елховско е много сложна. Той е на изключително голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Това каза за "Хоризонт“ кметът на Елхово Петър Киров.


"Ситуацията в Елховско е изключително сложна. Около 10 часа сутринта приключихме с пожара в село Лесово, но в 12:15 часа получихме сигнал за село Вълча поляна, където тракторист, който неправилно е боравил с машината, е запалил югоизточната част на селото. Има изгоряла къща. Човекът, живеещ в нея, е евакуиран. Имаме засегнати няколко двора и изгорели няколко помощни постройки", разтревожен е Киров.


Продължава борбата с пожара, който е на изключително голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. "Говорим за фронт километри, не знам как ще се справим. Теренът е пресечена местност, широколистни гори са засегнати. Надявам се до края на деня да имаме някакви добри резултати", каза кметът на Елхово.


Приоритет на всички екипи на пожарната е овладяването на пожара в селото. Взели са всички мерки, за да не бъдат засегнати нови къщи, гасят се засегнати стопански постройки и треви. Спрян е тока на селото, хората са събрани на площада.


Главен комисар Николай Николов обясни по-рано, че има две засегнати къщи от пожара край махалата Вълча поляна. Сведения за пострадали хора засега няма.


"Пушекът, който се вижда, е доста сериозен. Пожарът в Лесово, за който говорим от два дни, е добре, но на около 10 км от местността Вълча поляна се развива по посока юг към границата", алармира елховският кмет.