Борисов: Извадихме черните пари от частни джобове

Политика

06-08-2015, 06:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Спрели цели кораби за контрабанда на горива

Това са черните пари, които се генерират, които се разливат и корумпират цялата система и държава. Всичко това е отивало в частни джобове и се изправя срещу нас.

Така премиерът Бойко Борисов определя на заседанието на кабинета в сряда данните, че към края на юли бюджетът има излишък от 801 млн. лв., а преди година е бил с дефицит от 1,147 млрд. лв., пише "24 часа онлайн"

Борисов определя високите приходи в бюджета като резултат от отличната работа на създадените звена за борба с корупцията и контрабандата.

Премиерът допълва, че иска още един път да благодари на Реформаторския блок, на АБВ, на всички, които проявяват воля, за да има правителство.

“Всички, които говорят за служебни правителства, нови избори, са точно тези, които понасят най-големите щети в момента. Защото това означава да няма държава 6-7 месеца. Сега даже кораби, които ги бяхме нарочили заради контрабанда на горива, отидоха на докове да ги ремонтират задълго и ще чакат смяна на правителството. Така че още веднъж – търпение, воля, сила. Виждате – там, където може, подпомагаме, до приемането на новия бюджет ще се стараем”, допълва Борисов.