Путин за Ердоган: Този малък диктатор ще отиде в ада

Свят

06-08-2015, 11:14

Снимка:

©Reuters

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Руският президент ултимативно призова Турция да спре подкрепата си за "Ислямска държава"

Руският президент Владимир Путин на среща с турския посланик в Москва даде ултиматум и призова за незабавно прекратяване на подкрепата на Турция за "Ислямска държава" и нарушаването на суверенитета на Сирия.


Руският президент порица турския си колега Реджеп Ердоган, наричайки го "диктатор" и заплаши да прекъсне дипломатическите си отношения с Турция заради "продължаващата подкрепа на Ердоган за терористичната организацията "Ислямска държава".


"Veteranstoday" посочва, че думите на Путин са в отговор на твърдението на Ердоган в западната преса преди дни, че Путин му е казал: Русия вече няма да подкрепя Сирия във войната с Ал-Кайда, ИД и техните западни крила.


"Кажи на диктатора Ердоган, че ще отиде в ада, ако не спре добре установената подкрепа за ИД", казал руският президент на турския посланик в Москва Умит Ярдъм. "Не ми остава нищо друго, освен да превърна Сирия в един огромен Сталинград за Ердоган и неговите саудитски съюзници, които са по-злобни дори от Хитлер", казал Путин.


"Вашият малък диктатор е лицемер, атакувайки Египет, докато в същото време се опитва да свали избраното правителство в Сирия", заявил още Путин.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"