Голям пожар до "Ханска шатра"

Крими

06-08-2015, 16:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инспектори затвориха бар в Слънчев бряг

Три коня и автомобил погълнати вече са погълнати от стихията

Около 14.14 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за възникнал пожар в гориста местност край "Ханска шатра". По първоначални данни огънят обхванал голяма площ от сухи треви и храсти. Към мястото на инцидента се отправили два противопожарни автомобила с шестима огнеборци, но впоследствие са изпратени още 4 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие.
Действията на пожарникарите по локализиране на огъня са затруднении от високите температури и отривистите пориви на силния вятър. Пожарът се е прехвърлил към намираща се в близост до "Ханска шатра" конюшя, като е изпепелил три коня и паркиран лек автомобил. Усилията на огнеборците са насочени към неутрализиране възможността пожара да се прехвърли към сградите на комплекс "Съни Бийч Хилс", разположени в близост до местопроизшествието.
Съдействие на огнеборците оказват служители от Държавно горско стопанство – Несебър, Община Несебър и доброволчески отряд. Вероятно ще се наложи използването и на допълнителни сили в случай, че пожарът се разрасне.
Пътният трафик по главен път Бургас – Варна е затруднен поради задимяване на района. Три полицейски автопатрула от Районно управление – Несебър подпомагат водачите на МПС при шофирането им в условията на намалена видимост. От сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас призовават скоростта на движение да бъде съобразена с усложнената обстановка, като не се предприемат рискови маневри.