Бритни Спиърс остава под опеката на баща си

Джейми Спиърс извоюва попечителство над неуравновесената си дъщеря през 2008 г. чрез съдебно решение с една единствена цел, да я спаси от алкохола и наркотиците

Според таблоидите отвъд океана, които се позовават на информация от вътрешния кръг на американската певица Бритни Спиърс, русокосата звезда няма скоро да бъде господарка на себе си и своите финанси.

Заради нервна криза и психическа неуравновесеност преди няколко години съдът назначи за неин настойник и пазител баща й Джейми. Оттогава той я контролира и води всичките й дела.

 Въпреки, че Спиърс отдавна влезе в правия път сякаш за оттеглянето на настойничеството не може да става и дума. "Докато не са налице основания за отмяна тя ще остане под опеката на баща си. Бритни вече е в добра форма, но все още е необходимо да бъде наблюдавана от родител, за независимост тя все още не е готова." казва източникът.

Джейми Спиърс се занимава с делата на дъщеря си от 2008 г. насам, когато тя имаше проблеми в семейния живот с Кевин Федърлайн, алкохол и медикаменти (всички свързани помежду си).

Известно време след развода Бритни беше на рехабилитация в психиатрична клиника. От време на време в медиите се появява информация, че Спиърс иска да се отърве от опеката на баща си и да контролира своите финанси, но това не е лесно и изглежда ненавреме.

Междувременно в пресата излезе информация, че бившият съпруг на Уитни Хюстън и баща на дъщеря й Боби Кристина е признал, че е трябвало да вземе по-крути мерки спрямо пристрастената към наркотиците и алкохола Боби, както навремето е сторил бащата на Бритни за да я спаси от пагубното им въздействие.