Католически свещеник би и върза дете, залепи устата му с тиксо

Животът

06-08-2015, 17:44

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Хлапакът от Раковски вандалствал в църковния приют, подпалил чаршаф

Католически свещеник и негов служител вързали и били 6-годишно дете в Раковски. Оплакването е подадено от майката на момчето, води се разследване, съобщи офнюз.бг.

Саморазправата с малкия Енрике е станала в католическия храм "Пресвето сърце Исусово” в града. В неделя по обед момченцето си играело с приятелче на детската площадка в двора на църквата. Неочаквано момчето било извикано в храма от служителка под предлог, че има нужда от помощ. Вътре Енрике бил посрещнат с шамари от местния свещеник и негов служител. Двамата отвели момчето в тъмна стая, взели му телефона и започнали да го налагат.

"Като влязъл, те заключили вратата и взели да го бият. И след това му вързали ръце, крака, устата му залепили с тиксо”, разказва Златка Гешева, майка на момчето.

Според нея поводът за боя е отпреди 2 седмици, когато Енрике и негов приятел подпалили чаршаф и обърнали гардероб в стая на местния католически приют. Въпреки това тя е шокирана от саморазправата и подава жалба в полицията. "Аз не казвам, че моето дете не е палаво, разбира се. Но това не е начинът, Божи служител е”, недоумява жената.

Отец Димитър твърди, че е наклеветен, но отказва да застане пред камера.

Майката твърди, че няколко часа след побоя отец Димитър признал пред нея за направеното и я помолил да не подава жалба в полицията. "И пак ми се молеше да му простя. И аз му казах: Отче, има църква, идете там се молете”, разказва Златка.

Според съдебно-медицинското удостоверение, издадено ден след побоя, малкият Енрике е имал кръвонасядания и синини около лявата ушна мида и окото, както и охлузване по гърба.