Бизнесмен: Борисов управлява страната като фирма

Политика

07-08-2015, 11:30

Снимка:

©mediapool.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Красимир Стойчев хвали премиера, иска закриването на НЕК и БЕХ

Бизнесменът Красимир Стойчев каза по време на гостуването си в сутрешния блок на bTV, че според него компании като НЕК и БЕХ трябва да фалират. Както ЦСКА са във В група, заради дългове, така и двете компании след като показват лоши финансови резултати години наред е редно държавата просто да ги закрие.


Очевидно Борисов е по-добър премиер, той разсъждава като бизнесмен. Той е единственият премиер, който е управлявал фирма. Управлява страната като стопанин, като бизнесмен. Смеят му се, че реже ленти, ами по-добре ли ще е да си седи в абанасовата кула и да гледа от високо. България е малка държава и може да се управлява по-този начин. Така той коментира дали Борисов или Орешарски е по-добрия премиер.


Стойчев посочи още, че не премиерът е този, който връзва или развързва ръцете на бизнеса. Според него в България данъчните условия са бляскава заради 10-те процента налог.


"Кой политик ще задушава бизнеса?. Трябва да е луд Борисов, или който и да е да спира бизнеса в България", каза Красимир Стойчев.


Според бизнесмена има три големи проблеми в страната - енергетиката, ефектите от фалита на КТБ и здравеопазването, и докато не се решат те, няма как страната да върви напред. "Да фалират НЕК и БЕХ, всичко да се изчисти и да се стартира наново", посочи като решение Стойчев.