Концесиите на три плажа са застрашени, обяви в Бургас министър Павлова

Мисия Бургас

07-08-2015, 14:59

Снимка:

снимка,temanews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лиляна Павлова: Има шест варианта за проектирането на пътя Русе - Търново

Те са с най-големи нарушения, са установили досегашните проверки на МРРБ

Регионалният министър Лиляна Павлова обясни на пресконференция в Бургас, че на 1 октомври ще поиска разваляне на концесиите на три плажа - Слънчев бряг-Север, Обзор-Централен и Ахтопол-Север. Те са с най-големи нарушения, са установили досегашните проверки на МРРБ. 
Регионалният министър Лиляна Павлова обясни на пресконференция в Бургас, че на 1 октомври ще поиска разваляне на концесиите на три плажа - Слънчев бряг-Север, Обзор-Централен и Ахтопол-Север, съобщава Burgasnews. Те са с най-големи нарушения, са установили досегашните проверки на МРРБ. 
Целта на повторните проверки е била да се установи дали се спазват изискванията за свободен достъп до плажната ивица, квадратурата на преместваемите и търговски обекти. Общо шест са фирмите, които стопанисват 209 плажа по морето. Част на на концесия, други - под наем, а 21 от плажовете са дадени за стопанисване на областните управи на Бургас, Варна и Добрич. 95 от всички плажове се охраняват частично или пък въобще нямат охрана.
Проверките са правени съвместно с РЗИ. На много места има недостатъчен брой спасители Медицински пунктове също не са окомплектовани навсякъде.