СК "Верея Волей“ очаква силен турнир за девойки за празника на града

Турнирът за купа "Стара Загора" ще се проведе за втори път

По повод празника на Стара Загора - 5 октомври, спортният клуб по волейбол „Верея Волей" ще организира силен международен турнир за девойки до 17 години. Евродепутатът Ева Паунова се е ангажирала да покани отбор от Брюксел. Във второто издание на турнира за купа "Стара Загора" ще участват отбори от София, Варна, Стара Загора и др.

Само за две години СК „Верея Волей" постигна сериозни резултати при подрастващите състезатели. Отборът на момичетата до 12 г. стана шампион на България, а момчетата от същата възрастова група са носители на среброто. Момичетата до 10 годишна възраст са с бронзови медали, а момчетата до 10 г. станаха пети в страната.

Асен Асенов – гл. експерт „Спортни дейности" в Община Стара Загора поздрави за успехите през годината малките волейболисти от името на кмета Живко Тодоров. Асенов подчерта, че волейболът е приоритетен за града, защото надеждите са, че младите състезатели един ден ще доведат в него шампионати от висок ранг.

Клубът по волейбол провеждаше тренировките си в залата на 9-то Основно училище, където се помещаваха общо 6 вида спорт. След построяването на новата общинска спортна зала „Иван Вазов" 150-те деца на „Верея волей" вече провеждат тренировките си при отлични условия. В най–динамично развиващия се спортен клуб през последните години са сформирани 13 групи с момчета и момичета , както и мъжки отбор, обясни председателят на УС на „Верея волей" Жельо Желев. Той изрази благодарност към кмета на града, защото, по неговите думи, условията за волейбол в Стара Загора са най-добрите в региона от Пловдив до Бургас. Треньори в клуба са Марияна Димова и Неделчо Бонев, които ежедневно работят с децата и само след 2 години добрите резултати не закъсняват.