Община Тервел с повече приходи

Най-много разходи са направени в образованието

Община Тервел е събрала 66 на сто от планираните приходи за 2015 година към края на юни, съобщават от кметската управа. Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание на 17 август изпълнението през първото шестмесечие на годишния бюджет, който е в размер на 9 732 000 лева, съобщава БТА.

През полугодието най-много разходи са направени в образованието - над 70 на сто от постъпилите държавни трансфери и близо 16 на сто от събраните приходи от общината. За благоустройствени работи в населените места, за улично осветление, чистота, поддържане на зелените площи, за издръжка на общинската администрация и кметствата по селата са похарчени 48 на сто от местните приходи, информират от кметската управа.

По капиталовата програма, която за годината възлиза на 980 000 лева, през шестмесечието са разплатени 130 000 лева за асфалтиране на алеите в квартал "Изгрев" в Тервел, за съфинансиране по европейски проект за изграждане на новия център за социални услуги в село Нова Камена, за проектиране на ремонти по уличната и пътната мрежа и други. Към края на полугодието са договорени строителните дейности и за останалите обекти в капиталовата програма - преасфалтиране на улични участъци в село Орляк, основен ремонт на участък от пътя през село Полковник Савово, стартирал е избор на изпълнител за основен ремонт на сградите на кметството и читалището в село Градница и други. Няма риск от забава в изпълнението на инвестиционната програма на общината през 2015 година, посочват от кметската управа.