Сърбия ще изгражда бежански град за 400 000 души?

Свят

10-08-2015, 12:22

Снимка:

news7.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Министърът на социалната политика Вулин отхвърля твърденията във в. Блиц

Сърбия възнамерява да построи изцяло нов бежански лагер, който ще може да подслони над 400 000 души.

Това каза председателят на парламентарната комисия за отбрана и сигурност в сръбската Скупщина Момир Стоянович. "Като имаме предвид, че Европейският съюз няма решение за огромния проблем с бежанците и имигрантите, една от възможностите за разрешаването на този проблем е изграждането на голям център за имигранти, който да се финансира от Брюксел", каза Стоянович пред вестник Блиц.

Според него подобен център ЕС възнамерявал да построи на Балканите и по-специално на територията на Сърбия. Стоянович дори посочва южната част на Сърбия като най-вероятно място за изграждането на бежански център. Той обаче призовава властите в Белград да се противопоставят на този проект. "Надявам се да не се стигне до натиск върху нас за изграждането на този център, защото дори една пета от бежанците да останат на територията на Сърбия, това ще представлява не само огромен икономически товар, но и сериозно изпитание за сигурността на страната", казва още той.

Министърът по социалната политика Александър Вулин отхвърли информацията на Момир Стоянович. "Изграждането на подобен център не се предвижда и няма как да стане", каза още Вулин.