Започнаха строителните дейности по „Красива България” в Ген. Тошево

Обновяват Общинска служба „Земеделие”

Строителна бригада, подпомагана от наети специално за целта безработни лица, регистрирани в Бюро по труда, започна работа по конструктивното укрепване и фасадно обновяване на сградата, в която се помещава Общинска служба „Земеделие” Генерал Тошево. Ремонтът се финансира по Проект „Красива България”.

Първият етап на строителните дейности включва премахване на старата облицовка, амортизираните подови настилки, врати и прозорци. След като приключат плануваните подготвителни дейности, ще започне практическото укрепване на сградата с реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на ПВЦ дограма. Ще бъдат измазани и боядисани таваните и стените на отделните помещения. Ще се извърши и пълна подмяна на санитарните възли,  ел. и В и К инсталациите  в сградата. Срокът за извършване на строителните мероприятия е 4 месеца.

Община Генерал Тошево подписа споразумението с Министерството на труда и социалната политика през месец март тази година. Заедно със строително-монтажните работи, по него е предвидено и провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация” на  регистрирани в Бюро по труда безработни лица. Общата стойност на заложените дейности е в размер на 244 448 лв., от които 97 778 са финансиране от социалното министерство и 146 670 лв. съфинансиране от бенефициента.

220 003 лв. струва конструктивното усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на служба „Земеделие”. Останалите средства по проекта ще  обезпечат обученията на 11 безработни лица от общината.

Проект „Красива България” стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране надхвърлящи един милион лева. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие и др.

През този строителен сезон ремонтно-възстановителни работи по общински сгради предстоят още в селата Чернооково, Дъбовик и Присад. В ход е и процедурата по избор на изпълнител за изграждане на детски площадки в селата Кардам, Спасово, Присад, Василево, Люляково и кв. Пастир.