Още един нов център за рехабилитация ще има в града

Мисия Бургас

11-08-2015, 10:24

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първи подземни контейнери по "Сливница" в Бургас

Той ще подобри качеството на живот на децата и възрастните хора с увреждания и ще подпомогне семействата им

Община Бургас желае да изгради нов Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания. В тази връзка се отправя покана към всички заинтересовани страни - за публично обсъждане на стартирана процедура по изменение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие и включването в него на допълнителни обекти.
По време на срещата ще бъде представено намерението на Община Бургас за изграждането на въпросния център, методическо указание за предоставяне на социалната услуга, целевата група и видовете професионалисти, които ще работят с децата и лицата с увреждания.
Целта на проекта е повишаване качеството на живот и подкрепа за семействата, отглеждащи деца с увреждания. В подобен център децата ще срещнат компетентна грижа и ще открият много нови приятели, а родителите ще могат да ходят на работа, за да изкарват прехраната.
Община Бургас желае да повиши качеството на този род услуги в тясно сътрудничество с родителите и различни социални организации, както и да предостави възможност за доброволен принос при работата. В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания ще се обгрижват деца и младежи с психически, физически, сензорни и сетивни увреждания, ще се извършват медико-социални дейности, рехабилитация и специализирани програми, възпитателна и корекционна работа.