Правят ремонт на локално платно в центъра на Бургас

Предложението е на общински съветник от ГЕРБ

 

Да бъде ремонтирано локално пътно платно в центъра на Бургас. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ Георги Чавдаров, който е входирал докладна в Общинския съвет. В предложението той е уточнил, че се касае за отсечка с дължина около 200 метра, която е и „синя зона“. Въпросният участък е от края на ул. „Гурко” по бул. „Демокрация” до края на ул. „Св.Св.Кирил и Методий”. Асфалтовата настилка е остарявала и осеяна с неравности.

„Булевард „Демокрация” е една от големите пътни артерии в града с интензивен автомобилен поток и в двете посоки, като тенденцията е той да се увеличава. Освен посочения участък, от ремонт се нуждае и тротоара между бул. „Демокрация” и локалното платно, успоредно на булеварда. Той е надигнат от големи чинари, чийто корени рушат тротоарните плочи и така участъкът става труден за преодоляване. Пешеходците са затруднени и използват локалното платно, което е предпоставка за инциденти”, посочва в мотивите на докладната Георги Чавдаров.

Общинският съветник от ГЕРБ е насочил вниманието и към бетонирана шахта на ул. „Св.Св.Кирил и Методий” 58 с неустановена дълбочина. Плочата й е амортизирана и  пропаднала, а в краищата ѝ се е образувал отвор. Съществува сериозна опасност от пропадане и така да пострада някой.

„Моето предложение е да бъде ремонтиран посоченият участък на локалното платно, както и тротоара. Също така да бъде поставена нова бетонна плоча. Друга идея, заложена в докладната, е  и изграждане на велоалея в района, която да свързва вече съществуващата зона за колоездачи на ул."Гурко" с бул. „Богориди“, коментира още Чавдаров.

Към докладната е приложена и подписка от граждани, които също настояват за рехабилитация на отсечката. В предложението е посочено конкретният размер на необходимите средства да бъде определен от експертите от отдел „Строителство” в община Бургас.