Бразилски ритми завладяват Морската градина в Международния ден на младежта

Бургас Лайф

11-08-2015, 16:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В перкусионния кръг могат да се включат участници на всякаква възраст

С уъркшоп по афро-бразилски ритми, перкусии и демонстрации на капоейра ще бъде отбелязан Международният ден на младежта в Бургас. Проявата ще се проведе на 12 август от 19:00 часа на сцената на Експозиционен център "Флора", а нейни организатори са Община Бургас и Младежки културен център.

Бразилският перкусионист КЛАУДИО КРОН ДО БРАЗИЛ ще проведе един забавен и динамичен уъркшоп по афро-бразилски ритми. В перкусионния кръг могат да се включат участници на всякаква възраст. Специални гости на събитието ще бъдат ABADA-CAPOEIRA BULGARIA, които ще направят спиращи дъха демонстрации на капоейра - комбинация между бойно изкуство и танц, произхождащо от африканските роби в Бразилия. Под ритмите, зададени от Клаудио, капоейристите ще представят това изкуство по бляскав и одухотворен начин.

Международният ден на младежта се отбелязва от 2000 г. с резолюция на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г. Целта е да се поощри диалогът между младежите от различни култури и диалога между поколенията.

Клаудио Крон до Бразил е перкусионист, композитор, поет и продуцент, роден в щата Баия (Бразилия), а от 1996 г. живее и работи във Великобритания. Чест гост на фестивали за уърлд музика по света, Клаудио е известен и с перкусионните уъркшопи, които организира. Музиката му съчетава традиционни африкански и португалски теми с оригиналното бразилско звучене. Някои от инструментите, на които Клаудио свири, са конги, биримбау, чимбал, атабаки, пандейро, репиник, и сурдо. Той е в България по повод Международния Джаз Фестивал в Банско, където ще проведе уъркшоп и ще бъде специален гост на проекта "Дандалунда" на Весела Морова.