Мъже отнели със сила 6500 лева от старица

Окръжна прокуратура в Шумен образува досъдебно производство срещу двамата за грабеж в условията на опасен рецидив

Окръжна прокуратура в Шумен образува досъдебно производство срещу двама мъже за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив. Марин А. и Гошо Б. влезли в дома на самотно живееща 80-годишна жена в шуменския квартал „Дивдядово” и чрез сила я ограбили, вземайки 6500 лева – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

80-годишната жена била заплашена от двамата мъже, които влезли на 7 срещу 8 август през нощта в дома й, нанесли й побой, при който е счупен носът на жената. Така двамата нападатели я принудили да разкрие, че къта 6500 лева във възглавница, които взели. След престъплението двамата нападатели изчезнали. Сигналът за престъплението е подаден късно, едва на 10 август, от сина на пострадалата.

Днес е задържан за 24 часа  единият от извършителите - Гошо Б., който е разпознат от жертвата. Другият извършител е успял да избяга и се издирва. И двамата са действали в условията на опасен рецидив, а в криминалната им биография има около 15 осъждания за различни престъпления. Продължават следствените действия по случая.