Днес се открива второто издание на Световното първенство по волейбол за жени до 23 години в Анкара

Феновете в Турция ще видят най-добрите състезателки в света от тази възраст

12 отбора, 5 континента, 1 победител. Всичко преди началото на второто издание на Световното първенство по волейбол за жени до 23 г., което ще се проведе в Анкара, Турция, е готово. От 12 до 19 август 12 отбори, сред които и България, ще си оспорват титлата в тази възраст.

Южна Америка е представена с Бразилия, Колумбия и Перу, от европейската конфедерация са домакините от Турция, България и Италия, от Азия - защитаващите титлата си от преди две години Китай, Япония и Тайланд. Куба и Доминикана са представителите на зона НОРСЕКА, а Египет - на Африка.

"Страхотна възможност за волейболните фенове в Турция да гледат някои от най-добрите състезателки в света", коментира селекционерът на Турция Ферхат Акбас на официалната пресконференция преди старта на Мондиала. Според него фаворити за титлата са Китай, Доминикана, Бразилия и Турция.

Интересното е, че на Мондиала ще има двама български треньори. Освен селекционера на България Атанас Лазаров, в Анкара ще бъде и Страхил Балов, който е начело на тима на Египет.