Младежи тестват логическото си мислене в шатра

Варна Лайф

12-08-2015, 14:17

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Създават 60-метрово платно с отпечатъци "Летен спомен"

Игра "Шатрата 2017" ще тества логическото мислене на варненски младежи. Инициативата е на сдружение "ОРВ Медия" и е част от събитията, посветени на Международния ден на младежта, който се отбелязва днес. Кандидатите ще бъдат затворени за определен период от време в шатра. Те ще трябва да открият начина, по който да излязат като разгадаят задачите, които са подготвили от сдружението. Проявата ще се проведе от 16 до 21 часа, като в нея могат да се включат и екипи от трима или четирима души.

В същото време се предвижда да бъде сътворено платно с отпечатъци "Летен спомен“. Всеки желаещ може да постави своя цветен отпечатък, лятна мисъл или да обрисува желанията на 60 метрово платно, като инициативата на Сдружението на младите психолози в България е подготовка за поставяне на Световен рекорд за най-дълго платно с отпечатъци в един ден.

В програмата за Международния ден на младежта попада и първото събитие по проекта “Варненска аудио-визуална академия в подкрепа на ЕМС 2017"- Screen Free. Самата инициатива представлява прожекция върху външните стени на две предварително подбрани сгради на кратки видеа и изображения, като ще се приложи иновативен подход, по отношение на селекцията им. За целта ще се създадат специални профили във социалните мрежи Instagram, Twitter и Facebook където посетителите на фестивала ще могат да споделят кратки видеа, снимки и текстове.

Пълната програма със събитията за деня можете да видите тук.