Честваме Международния ден на младежта с атракции и предизвикателства

Пловдив Лайф

12-08-2015, 14:42

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Кулминацията на празника в Пловдив ще е концерт на Сантра и Кристо на площада

12-ти август е Международният ден на младежта. Той ще бъде отбелязан с различни прояви в цялата страна под егидата на Министерството на младежта и спорта. Инициативите са обединени под мотото "Гражданската активност на младите".


Акцентът на инициативите е върху Северозападна България, тъй като това е регионът, в който са регистрирани най-високите нива на младежката безработица. Затова Враца, Монтана и Видин са градовете, в които паралелно ще се случват събития за младите хора. Те ще включват публични дискусии и концерти.


В Пловдив проявите по случай Международния ден на младежта ще бъдат на площада пред общината от 18 до 21 часа.
Празничната програма ще започне със забавни, логически и спортни предизвикателства, в които ще се включат представители на младежки организации и формации от града. Те ще са организирани в 8 отбора с по 5 участника. Най-добрите ще бъдат отличени с купи, грамоти и подаръци. Предвидени са и масови игри с всички гости.


Кулминацията на празника ще бъде атрактивен концерт на Сантра и Кристо на площада, който е с начален час 19:30. Специални гости на празника ще бъдат и младежите от КСУ "Свети Георги”.


Организатори на инициативите са Община Пловдив – дирекция "Спорт и младежки дейности“, Областен информационнен център – Пловдив и Младежкият информационно-консултантски център-Пловдив, домакинстван от Фондация НАРД.