Мъж запали колата на бившата си приятелка

Крими

12-08-2015, 17:18

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разследват палеж в Свищов

Подготвен за палеж автомобил е открит в кв. "Еленово“

Окръжна прокуратура в Силистра образува досъдебно производство срещу извършител на палеж

прокуратура в Силистра образува досъдебно производство срещу 29-годишния Севдалин Енчев, който запали колата на бившата си приятелка – престъпление по член 330, ал. 2 от Наказателния кодекс. Днес по искане на Окръжна прокуратура състав на Силистренския окръжен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража” за Енчев.

На 10 август около 4 часа призори мъжът залива със запалителна течност автомобил „Ауди” със силистренска регистрация на паркинг в града. От палежа са пострадали и други две коли, паркирани в близост до нарочената, и само бързите действия на повиканите на мястото на произшествието огнеборци са предотвратили разрастването на пожара и върху други автомобили, сочат резултатите от назначената пожаро-техническа експертиза.

Първоначално образуваното досъдебно производство за престъпление, извършено по общоопасен  начин или с общоопасни средства, се е водело срещу неизвестен извършител. Разследването обаче разполага с доказателства, че тъкмо Енчев е извършител на палежа.

29-годишният мъж е осъждан 19 пъти – за кражби и заплаха за убийство. Две от присъдите му са за извършени от него палежи. Последната е от миналата година, когато Енчев сключва споразумение с Окръжна прокуратура в Силистра, признава се за виновен и е осъден на две  години лишаване от свобода.