"Спасители на плажа" ама в Слънчев бряг

Животът

13-08-2015, 11:55

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълна къща с дрога в Слънчев бряг

С подобни атрактивни турнири те се надяват да популяризират професията

Спасители ще премерят сили в атрактивно състезание по водно спасяване в Слънчев бряг, съобщиха от БЧК.

Вторият открит турнир, който е само за действащи спасители, ще събере участниците на плажа пред популярно заведение на плажа на 20 август.

Индивидуалните стартове ще бъдат в две дисциплини - бягане-плуване-бягане и 50 м. извличане на "уданик" със спасителен буй.

Отборният старт ще бъде в дисциплината 100 м. групово извличане със спасително въже.

При дисциплината бягане–плуване–бягане състезателите трябва първо да преодолеят 50 м. дистанция с бягане по пясъка, да влязат във водата, заобикаляйки маркировъчния знак и след това с плуване да преминат покрай двете маркировъчни шамандури от страната на морето без значение от стила на плуване и без употреба на помощни средства, пише 24 часа. Финиширането е на брега, където трябва да се преодолеят още 50 м. с бягане преди пресичането на финалната линия.

Във второтоизпитание - 50 м. извличане на удавник със спасителен буй състезателите преодоляват 25 м. плуване до удавника и 25 м. извличане със спасителен буй. Финалът е с изваждане на манекена от водата и пресичане на финалната линия.

Дисциплината 100 м. групово извличане със спасително въже включва плуване 50 м. свободен стил на гърди със спасително въже от един член на отбора, достигане до манекена, захващането му и извличането обратно с въжето от останалите 2-ма състезатели. Отборът изважда "удавника" и го пренася през финалната линия.

Участниците в състезанието трябва задължително да работят във водноспасителни служби на съответните плажове и плувни басейни, уточняват организаторите от БЧК.

С подобни атрактивни турнири те се надяват да популяризират професията на спасителите и да заострят вниманиео на публиката за опаностите, които крие морето.