Ради Здравков да поема по-бързо Лудогорец

Рибейро получи достатъчно толеранс

Ради Здравков да поема по-бързо Лудогорец. То и без това си бе ясно,че след като бе назначен за помощник-треньор,рано или късно, ще стане и старши.

Рибейро получи достатъчен толеранс след отпадането от Милсами. Вижда се,че не може да влезе в час с новите футболисти, които дойдоха, и съответно да се сглоби колектив със старите, които останаха.


А Ради не случайно бе взет за помощник. Голяма част от кариерата си като футболист в чужбина  бившия играч на Локо(Сф) и ЦСКА  изкара в Португалия. А повечето чужденци в сегашния тим на "орлите" говорят като роден език португалски. Това по отношение на комуникацията с играчите.


Другото, което е още по-важно е,че Ради разбира тънкостите на футбола. Още като играч не случайно му казваха "тихата стъпка" защото знаеше как да се придвижии плавно по терена и като отличен халф да намери свой съотборник в която и да е част на терена.

В зоната, в която игра, в средата на терена, футболът най-добре се усеща. Разбира се от този, който може да го усети. А Ради е от тези бивши футболисти и настоящи треньори, които "чуват" играта.

Публична тайна е, че като помощник в доста отбори винаги е бил главен и полезен съветник на старши треньорите. Време е вече да стане и той старши треньор.

Лудогорец спешно се нуждае от футболните тънкости, които владее Ради Здравков. За да може отборът отново да заиграе своята игра. А играчите да не се чудят как на пресконференции да се повтарят с думите "нямаме обяснение за лошата игра"...