Цистерна виси от виадукт на магистрала /обновена/

Новините

13-08-2015, 18:43

Снимка:

снимка, btv

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цистерна с течен сапун се обърна на Хаинбоаз, движението е затруднено

Шофьорът все още се намира в кабината, крещи за помощ

Цистерна катастрофира на магистрала „Хемус” на 36 км между първия и втория тунел. На един от виадуктите близо до Витиня камионът е разбил мантинелите, минал е през насрещното платно и кабината му е увиснала над пропастта, съобщава Нова телевизия
Шофьорът все още се намира в кабината на цистерна. Той се моли за помощ, но кабината е твърде смачкана и  не може да бъде изваден. 
На мястото вече има пристигнали екипи на полицията и пожарната. Заради катастрофата трафикът по „Хемус” в посока София е почти блокиран.

Заради катастрофата движението по магистралата е затворено в двете посоки, а водачите изчакват на място, информира Агенция "Пътна инфраструктура". Патрули на "Пътна полиция" спират автомобилния поток в района на Яна и в района на Ябланица.
В района е организирана спасителна акция, а към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на "Пътна полиция".
По информация на Би Ти Ви част от цистерната виси през мост, а свидетели разказват, че от нея тече гориво. Телевизията съобщи, че докато се е движела в посока София, цистерната рязко е сменила курса си, навлязла е в насрещното платно и се е преобърнала.

В случай, че цистерната е пренасяла нефтопродукт има сериозен риск от взрив.